EkonomijaEvropska UnijaNajnovijeSvet

NEMAČKA PROPADA! DVOCIFREN BDP

0

Nemačka privreda će drugo tromesečje u uslovima pandemije korona virusa verovatno završšiti padom aktivnosti bez presedana, navodi se u izveštaju nemačke centralne banke – Bundesbank.

Drugo tromesečje 2020. verovatno će se okončati “najvećim padom realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP)” od 1970. godine, kada je nemačka kancelarija za statističke podatke Destatis počela da objavljuje tromesečne podatke o BDP-u, navodi se u mesečnom izveštaju Bundesbanke koji je objavljen u ponedeljak.

Destatis će u četvrtak objaviti preliminarne podatke o BDP-u u drugom tromesečju, a ekonomisti očekuju da će pad privrede dostići dvocifrene brojke, prenose nemački mediji.

U prvom tromesečju nemačka privreda je zabeležila pad od 2,2 odsto u odnosu na prethodno tromesečje.

Nemačka privreda je počela da se oporavlja sredinom maja kada su polako ukidane ili ublažžavane stroge mere ograničenja koje su vlasti uvele u zbog pandemije korona virusa.

Očekuje se nastavak privrednog oporavka u drugoj polovini godine”, navode ekonomisti Bundesbanke, dodajući da će tome doprineti držžavni paket pomoći za privredu, nedavno usvojen u parlamentu.

Izvor: Blic.rs

0 0 vote
Article Rating

BEOGRAĐANI DRŽITE SE DOBRO! PRATI VAS OKO SOKOLOVO!

Previous article

VESIĆ I VUČIĆ MENJAJU IME ULICE

Next article

You may also like

Pretplati se
Obavestenje od
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

More in Ekonomija