NajnovijeRegion

ŠOKANTNO! Migranti zapalili region (VIDEO)

0

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić pozvao je u petak sve u BiH da preduzmu mere kako bi se zaustavio “stampedo” migranata u Unsko-sansku županiju.

Policija u Unsko-sanskoj županiji u BiH potvrdila je kako je upotrebila silu protiv ilegalnih migranata u Velikoj Kladuši na poziv predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM) čiji su životi bili ugroženi zbog nasilja.

Ilegalni migranti su ranije ovog meseca zapalili više objekata na području Velike Kladuše nakon čega je reagovala policija, a u medijima je objavljena video snimak u kojem je zabeležen sukob policije i migranata. Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić izjavio je kako policija tada nije prekoračila svoja ovlašćenja.

– Jasno je utvrđeno da su intervenciju policijskih službenika u ovom prihvatnom centru izričito tražili zaposleni u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), s obzirom da su njihovi životi bili ugroženi. Jednostavno, morali smo da delujemo na takav način i upotrebimo fizičku silu – rekao je Kljajić.

Pojasnio je kako su migranti izazvali niz nereda, a podetio je i kako se na ulicama Velike Kladuše koja se nalazi nedaleko granice s Hrvatskom, značajno povećao broj migranata za koje nema dovoljno mesta u migrantskom centru koji je tamo uspostavljen.


Slično je stanje i u Bihaću gde su opštinske vlasti zbog priliva migranata za koje nema mesta u prihvatnim centrima u gradu odlučile otvoriti novi kamp u selu Lipa udaljenom dvadeset kilometara. Tamo je sada nešto manje od hiljadu ilegalnih migranata, no njima pogoduje blizina granice s Hrvatskom što koriste kako bi je u sve većem broju pokušali preći.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić pozvao je u petak sve u BiH da preduzmu mere kako bi se zaustavio “stampedo” migranata u Unsko-sansku županiju zapretivši kako će u protivnom organizovati postavljanje novih improviziranih kampova poput Vučjaka u kojem su migranti prošle godine boravili u krajnje nehumanim uslovima.

– Ukoliko krene stampedo migranata na Bihać o kojima niko neće voditi računa ja ću otvoriti još pet “Vučjaka” i o njima će neko morati voditi računa – kazao je Fazlić.

Izvor: Srbijadanas.com

0 0 vote
Article Rating

NEGRO BEND pokorio scenu Lexingtona

Previous article

Fudbalski Reprezentativac izvršio samoubistvo (Foto)

Next article

You may also like

Pretplati se
Obavestenje od
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

More in Najnovije